Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym

                                 09.03  –  13.03  /2020

PONIEDZIAŁEK:

          Zupa  jarzynowa  z  ziemniakami.

          Spagetti   bolognese   .

          Kompot.

WTOREK:

            Zupa   z kaszy   jaglanej .

             Kotlet  z  fileta  drobiowego , ziemniaki .

             Sałata   pekińska   z   sosem   tysiąca  wysp.

          Kompot

 

   ŚRODA:       

              Zupa    koperkowa   z  ryżem .       

              Zapiekanka  ziemniaczana z kiełbasą  i cebulą.

              Herbata.

 

  CZWARTEK:            

               Zupa    królewska z makaronem  .

                Indyk   w  sosie    curry   z  ryżem.   

                 Surówka z  marchwi  i  jabłka.

                  Kompot.

    PIĄTEK:

                   Zupa   gulaszowa.    

                    Naleśniki  z  konfiturą .

                     Kompot  .

 

                   SMACZNEGO