Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym

                                 09.  –  13.12  /2019

 

PONIEDZIAŁEK:

            Zupa   jarzynowa  z  ziemniakami.

             Leczo     z  pieczywem.

 

             Kompot.

  WTOREK:

                     Zupa   kalafiorowa  z    makaronem.

                      Kurczak    orientalny   z   ryżem  i     warzywami.

                      

                       Kompot.

 

    ŚRODA:        

                         Zupa   pomidorowa  z  makaronem.

                          Kotlet   schabowy  ,ziemniaki .

                          Mizeria.

                         Kompot.

 

    CZWARTEK:

                         Zupa  ogórkowa  z   ziemniakami.

                          Spagetti   bolognese   .

                         

                         Kompot.

   PIĄTEK:

                         Zupa   koperkowa  z   ryżem.

                         Placki   ziemniaczane  z   sosem  pieczarkowym .

                         Herbata.

 

              SMACZNEGO