Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym

                                 17.06 –  18.06.2019

  PONIEDZIAŁEK:

                 Fasolka   po  bretońsku.

                 Jabłko   w   cieście

                 Kompot.  

               

 WTOREK:

                     Zupa  ogórkowa    z  ryżem.

                     Spagetti  bolognese

                      Kompot

 

 

                  SMACZNEGO