Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym

                                 17.02.  –  21.02  /2020

PONIEDZIAŁEK:

          Zupa  kalafiorowa z  makaronem.

          Kurczak       orientalny   z   ryżem   i  warzywami .

          Kompot.

WTOREK:

            Zupa   ziemniaczana.

             Spagetti    bolognese .

          Kompot

       

   ŚRODA:       

              Zupa     krupnik .       

               Kotlet   schabowy, ziemniaki.

                Kapusta   zasmażana   .

                Herbata.

  CZWARTEK:            

               Zupa   jarzynowa   z   zacierką.

                Leczo   z  pieczywem.   

                 Kompot

          

    PIĄTEK:

                         Zupa  ogórkowa   z  ryżem.    

                           Filet   rybny w  chrupiącej  panierce,ziemniaki.

                             Surówka z czerwonej  z jabłkiem  i ogórkiem  kiszonym     .

                          Kompot.

 

                   SMACZNEGO