Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym 

 

                                          22.10-26.10.2018

                                                                                     

           PONIEDZIAŁEK:

                       Żurek   z  ziemniakami  i kiełbasą.

                        Spagetti    Napoli.

                        Kompot

 

 

          WTOREK:

                      Zupa  pomidorowa    z  makaronem.

                      Filet  z kurczaka  soute  ,ziemniaki.

                      Sałata  z  groszkiem  i  kukurydzą.

                      Kompot.

           ŚRODA:

                     Zupa       ziemniaczana.

                     Gulasz , kasza  jęczmienna.

                     Sałatka   z  buraczków.

                     Kompot.

            CZWARTEK:

                     Zupa  grysikowa.

                     Pieczeń  z  łopatki  ,ziemniaki.

                     Sałata   z  kiszonego   ogórka  z  koprem.

                      Kompot.

             PIĄTEK:

                       Zupa   z  łuskanego  groszku  z  grzankami.

                        Zapiekanka   z  ryżu   i  jabłek  z cynamonem .

                        Herbata.

 

                                         SMACZNEGO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

            

                

 

 

 

 

                   

         BARDZO    PROSZĘ   O   TERMINOWE     WPŁATY.        

              

                                                    SMACZNEGO.