Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym

                                 07.  –  11.10  /2019

  PONIEDZIAŁEK:

                 Zupa   kalafiorowa  z  ziemniakami.

                 Makaron  z  gulaszem.

               Ogórek   kiszony.

                 Kompot.

                

  WTOREK:

                     Zupa  grysikowa.

                      Podudzie  z  kurczaka,ziemniaki.

                       Sałata  pekińska.

                        Kompot.

    ŚRODA:        

                      Barszcz   czerwony  ziemniakami  i jajkiem

                       Naleśniki   z  konfiturą  owocową.

                        Kompot.

                     

    CZWARTEK:

                       Zupa pomidorowa  z  zacierką.

                        Indyk w sosie  cerry.

                         Sałatka  lodowa z sosem  jogurtowym.

                         Kompot.

     PIĄTEK:

                        Zupa  królewska z  makaronem.

                        Kotleciki  z  jajek  ,  ziemniaki.

                        Marchew  duszona.

                         Herbata .

 

                           SMACZNEGO