Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym 

 

                                           17.09-21.09.2018

                                                                                     

           CZWARTEK:

                       Rosół  z   makaronem.

                        Kotlet  mielony  ziemniaki.

                        Marchewka  z  groszkiem.

                        Kompot.

           PIĄTEK:

                       Barszcz  czerwony  z  ziemniakami.

                       Makaron   z   serem  zapiekany   na   maśle.

                        Kompot.

 

                      SMACZNEGO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

            

                

 

 

 

 

                   

         BARDZO    PROSZĘ   O   TERMINOWE     WPŁATY.        

              

                                                    SMACZNEGO.