Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym 

 

                                          13.11-16.11.2018

                                                                                     

           WTOREK:

                       Zupa    ogórkowa  z   ziemniakami.

                       Spagetti  bolognese.

                       Kompot.               

 

           ŚRODA:

                      Zupa   pomidorowa  z zacierką  .

                     Kotlet  mielony, ziemniaki.

                     Mizeria.

                      Kompot.

 

            CZWARTEK:        

                     Zupa      ziemniaczana.

                     Zapiekanka   z  pęczaku  i  kiełbasy.

                     Kompot.

 

           PIĄTEK:

                      Zupa   koperkowa  z  ryżem.

                      Filet rybny  w  chrupiącej  panierce,ziemniaki.

                      Surówka   z  czerwonej   kapusty.

                      Kompot.

 

 

                        SMACZNEGO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

            

                

 

 

 

 

                   

         BARDZO    PROSZĘ   O   TERMINOWE     WPŁATY.        

              

                                                    SMACZNEGO.