Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym

                                    02.01-04.01.2019

            

        :

Zupa  pomidorowa   z 

Gyros   z  indyka ,ziemniaki.

Surówka   z   kapusty  pekińskiej  z  kukurydzą  .

Kompot.

CZWARTEK:

Zupa  koperkowa   z  ryżem .

Kotlet  mielony ,  ziemniaki.

Marchew  duszona.

Kompot.

PIĄTEK:

Barszcz  czerwony   z  ziemniakami i  jajkiem.

Makaron  penne  Carbonara.

Kompot.

SMACZNEGO.