Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalajająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym 

 

                                           18.06-21.06.2018

                                                                                     

           PONIEDZIAŁEK:

                       Zupa  jarzynowa   z   ziemniakami.

                       Makaron   tagliatelle    z  sosem   4  sery   z  brokułami.

                        Herbata.

           WTOREK:

                       Zupa   pomidorowa  z   ryżem.

                       Pieczeń z   łopatki  ,ziemniaki.

                        Surówka   z czerwonej   kapusty.

                        Herbata.

            ŚRODA:   

                      Zupa     ziemniaczana.

                      Łazanki  z  mięsem i   kapustą .

                      Surówka  z  marchwi  i  jabłka.

                       Herbata.

             CZWARTEK:

                        Zupa     grysikowa.

                        Kotlet  mielony ,ziemniaki.

                         Marchewka   duszona.

                          Herbata.

 

                BARDZO   PROSZĘ    O  WPŁATY     TO   OSTATNI   TYDZIEŃ   

                   PRZED    WAKACJAMI.     

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

            

                

 

 

 

 

                   

         BARDZO    PROSZĘ   O   TERMINOWE     WPŁATY.        

              

                                                    SMACZNEGO.