Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalajająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym 

 

                                                                        21.05-25.05.2018

         PONIEDZIAŁEK:

                  Zupa   ogórkowa  z  ziemniakami.

                  Leczo +pieczywo.

 

                   Kompot.

                

            WTOREK:

                   Zupa   pomidorowa   z   makaronem.

                   Kotlet   schabowy ,ziemniaki.

                   Mizeria.

                   Kompot.

             ŚRODA:

                  Zupa  jarzynowa  z  ziemniakami.

                  Łazanki  z  młodej  kapusty.

                   Kompot.

 

            CZWARTEK:       

                 Zupa   z  zielonych  warzyw  z  groszkiem    ptysiowym.

                 Kurczak  orientalny z  ryżem i warzywami.

                  Kompot.

              

          PIĄTEK:

               Zupa   grysikowa.    

               Filet  rybny  panierowany,ziemniaki.

                surówka  z marchewki  i jabłka.

                 Herbata   owocowa.

 

 

                   

         BARDZO    PROSZĘ   O   TERMINOWE     WPŁATY.        

              

                                                    SMACZNEGO.