Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalajająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym 

 

                                                                         15.01-19.01.2018

         PONIEDZIAŁEK:

                 Zupa szczawiowa  z  jajkiem  i  ziemniakami.

                 Naleśniki  z   konfiturą  owocową.

                 Kompot.

               

         WTOREK:          

                     Zupa   kalafiorowa  z   ziemniakami.

                      Gulasz   wołowy    z   kaszą   pęczak ,

                       sałata      z   ogórków  kiszonych   z    koprem.

                      Kompot. 

                      

 

         ŚRODA:

                   Zupa   z  groszku  łuskanego  z makaronem.

                   Placki   ziemniaczane,surówka  kolesław.

                    Kompot.

 

          CZWARTEK:

                  Zupa  grysikowa.

                  Żeberka,ziemniaki,   surówka  z  selera   z  jabłkiem.

                 Kompot.

 

         PIĄTEK:

                 Zupa  pomidorowa   z  makaronem.

                Filet z  ryby  Miruny, ziemniaki ,surówka      winegre  z  kukurydzą

               Herbata owocowa.

 

                                                                              SMACZNEGO.

 

                 BARDZO   PROSZĘ    O  WPŁATY    ZA    OBIADY.