Jadłospis stołówki szkolnej

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. Seler

2. Zboża zawierające gluten

3. Jaja

4. Ryby

5. Łubin

6. Mleko

7. Mięczaki

8. Musztarda

9. Orzechy ziemne

10. Ziarno sezamowe

11. Skorupiaki

12. Soja

13. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalajająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach

14. Orzechy

Na jadłospisie alergeny są napisane  kolorem    czerwonym 

 

                                                                 25.09-29.09.2017

         PONIEDZIAŁEK:

                   Zupa   ziemniaczana.

                   Kurczak   orientalny   ryżem  i   warzywami.

                    Kompot.

                    

          WTOREK:

                     Zupa  grysikowa. 

                      Ziemniaki , filet z   kurczaka     soute  .

                      Sałata   zielona   z   sosem      jajecznym.

                      Kompot.

           ŚRODA:

                      Zupa  koperkowa    z   ryżem .

                       Makaron     kolanko ,   gulasz  .

                        Buraczki.

                        Kompot.

         CZWARTEK:

                      Zupa   krupnik.

                      Ziemniaki , schab  pieczony .

                      Surówka   z   białej    kapusty.

                      Kompot.

         PIĄTEK:

                    Zupa    z   łuskanego   groszku   z  ziemniakami

                    Racuchy   drożdżowe   z  musem   owocowym  na jogurcie.

                    Kompot.